Vous n'avez pas pu assister à l'échange entre l'artiste luxembourgeois Roland Schauls et notre curatrice Lis Hausemer dans le cadre de l'exposition Dem Kutter seng Gesiichter? Pas d'inquiétude! La conférence a été enregistrée et peut désormais être consultée en ligne.

Säit den Ugangs 2000er Jore beschäftegt sech de Roland Schauls,deen a senge Biller gäre konschthistoresch Referenzen opgräift, ëmmer rëm mam Wierk vum Joseph Kutter. Well genee wéi beim Kutter spillt och beim Schauls d’mënschlech Figur, virun allem de Portrait, eng zentral Roll. Säi monumentaalt Wierk Portrait Society (1995-98), dat säit e puer Joer am Nationalmusée hänkt, illustréiert dës Faszinatioun mam Portrait, besonnesch mam Kënschtler Autoportrait. An engem Gespréich mat der Curatrice vun der Ausstellung schwätzt de Roland Schauls iwwert d’Konscht vum Portrait an d’Bedeitung vum Kutter sengem kënschtlereschen Iewen.